Yuppi Tábor

2017. június 02. 21:44 - ladatour

Mi is az a Yuppi Tábor?

 

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület a magyarországi Bátor Tábor Alapítvány partnere, hisz a Yuppi egyik alapítótagja, Dóra saját maga olyan erdélyi magyar, aki gyermekkorában a Bátor Táborban táborozott onkológiai beteg fiatalként. A Yuppi Tábor ingyenes élményterápiás táborokat szervez romániai diabéteszes, reumás és onkológiai beteg gyermekek és családjaik számára 2011 óta. 

A tábor 1-es típusú diabéteszes, sokízületi gyulladásos és onkológiai beteg (rákos) kamaszoknak és kisgyerekeknek (7-17 év) szervezünk élményterápiás nyári tábort. 2017-ben elindítjuk első családi onkológia táborunkat, amelybe olyan családokat várunk örömmel, ahol az onkológiai beteg gyerek 0-10 év közötti és elkísérik őt egy közös, élménydús, hosszú hétvégére szülei és egészséges testvérei! A jövőben szeretnénk további betegségcsoportokra is kiterjeszteni táborainkat

Táborokat lelkes fiatalokból álló önkéntes csapat szervezi, készíti elő és vezeti le a tábort. Őket Manónak hívjuk. Van köztük orvos, mérnök, fizikus, informatikus, filozófus, újságíró, projekt-koordinátor, tréner, katona. Bennük közös a lelkesedés, a szakszerűség és a vágy, hogy játszanak, hisz a tábor egy nagy kaland.

A tábori programok célja a gyerekek önbizalmának növelése, önmagukba vetett hitük megerősítése, saját maguk elfogadásának elősegítése, ezáltal elsősorban lelki gyógyulásuk támogatása, mely hitünk szerint elindítja a fizikai megerősödést is. Ennek érdekében az egy hetes ingyenes táboraink programja sűrű és színes, teli kihívásokkal. Nappali programjaink közé tartoznak a kézműves, színjátszás, zene, fotográfia, íjászat, lovaglás, evezés, magaskötélpálya foglalkozások. Este további nagy kalandok várnak táborozóinkra: Indiana Jones-nak segíteni térképgyűjtésben, felkészülni az Oscar Gálára vagy az Olimposz lángját visszaszerezni.

A Yuppiról bővebben: 

 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ladatour.blog.hu/api/trackback/id/tr3012560475
süti beállítások módosítása